Om

Om oss

Vi - Pia och Jonas- har bott i Mossby sedan oktober 2010.

Under vintern  byggde vi stall för att under april 2011 flytta med verksamhet och hästar till gården. Under 2011 färdigställdes stallet med tillhörande utrymmen samt en ridbana. Efterhand har stallet utveckats, lösdrift och fler hagar byggts samt en ridhall uppförts.


Gården utvecklas löpande och har numera även flera lösdrifter för unghäster och fölston, skrittmaskin och seminsplita.


Pia nås på 070-5936524 eller pia@stallmossby.se


Jonas på 070-4291814 eller jonas@stallmossby.se


Adressen till oss är:

Mossby 111

69493 Östansjö


Välkoma!


Pia

Pia började rida ganska sent och började på ridskola som 13-åring. Som 15-åring skaffade familjen häst - en travhäst som hette Masken. Nu var ju inte Masken någon vanlig travhäst utan kunde både det en aoch det andra i dressyrarbetet, dessutom älskade han att hoppa. Pia tävlade honom till 120-klasser innan det var dax att gå vidare. Nästa häst att flytta in var en valack e. Irco Marco - Ceylon som hette Sir George. Med honom kom tävlandet igång på allvar och intresset för tävling och utbildning för tävling tog ordentlig fart. 1997 korsades vägen med ett sto e. Beach Boy som då var fem år gammal. En riktigt bestämd dam som visst vad hon ville - kärlek.. Några år - massor med svett och tårar (och lite blod) senare red Pia 150 cm på Virginia Beach eller "Frida".


Under denna tid så flyttade Pia som 18-åring till Flen och Caroline och Mikael Carlstedt, ett lärorikt jobb som ledde vidare till arbete hos Peder Fredricsson och Lisen Bratt. Tiden där innebar hårt arbete, men utbytet i form av möjligheten att rida hästar på toppnivå - med allt vad det innebär, kunskap om skötsel, träning osv. gjorde de åren otroligt betydelsefulla.


År 2001 flyttades det "hem" igen till gården utanför Fjugesta. Där startade Pia en egen verksamhet som tar emot hästar i alla åldrar för utbildning.

Det har blivit en hel del inridningar under åren och massor med tävlingar. Naturligtvis motgångar ibland men även massor med medgångar och glädjestuder!


Pia har även varit i Australien och tränat och tävlat för ett stuteri där. Annorlunda och nyttigt. Även en period i Tjeckien och tränat för Hans Frischeis som red VM i Kentucky för Österrike.


Pia har under åren utbildat och tävlat flera hästar t.o.m. svår klass i hoppning. Siktet har alltid varit att utveckla den unga hästen med sikte på slutmålet genom att helt tiden arbeta med delmål. Varje häst är individuell.


Tack vare det fanstastiska team som formats med åren har vi  en stabil verksamhet där alla jobbar åt samma håll, och har sin plats och roll i teamet. Tillsammans åstakommer vi mer än var och en individuellt!!


Pia har under åren parallellt med verksamheten läst på universitet både i Örebro, Karlstad och på SLU i Uppsala, och är utbildad civilekonom och registrerad fastighetsmäklare. Sedan 2007 jobbar Pia på Värhulta Gårdsmäklare som arbetar med förmedling av lantegendomar, jord och skog. Ett fantastiskt roligt arbete som harmonierar bra med den egna verksamheten.


Jonas

Jonas fixar allt som har med traktor, reparation och byggnation att göra. Köra nytt foder till lösdrifterna, laga hagar, sladda ridhus/ ridbana osv. När han inte jobbar på gården jobbar han med "tunga" däck på centrala Gummi!